Ontdek alle Nederlandse Kunstfondsen

Nederlandse kunstenaars verdienen op verschillende manieren hun inkomen. Ze halen hun inkomsten uit de verkoop van hun kunstwerken, deelnemen aan tentoonstellingen en door het aanvragen van subsidies bij verschillende fondsen. Deze bronnen spelen een belangrijke rol in het mogelijk maken van hun autonome kunstpraktijk.

Het verkopen van werk is vaak een directe manier voor kunstenaars om hun brood te verdienen. Dit kan via galeries, kunstbeurzen, eigen studioverkoop of online platforms. Door deel te nemen aan tentoonstellingen krijgen kunstenaars niet alleen de kans om hun werk aan een breder publiek te tonen, maar vaak ook om hun naamsbekendheid te vergroten en potentiële kopers te ontmoeten.

Daarnaast zijn subsidies een belangrijke inkomstenbron voor veel kunstenaars. Subsidies kunnen de financiële druk verlichten en hen in staat stellen om zich volledig op hun praktijk te richten. Deze subsidies worden verstrekt door verschillende kunstfondsen, elk met hun eigen criteria.

Op deze poster hebben we alle Nederlandse kunstfondsen voor je op een rijtje gezet. Deze fondsen variëren van landelijke instellingen tot regionale organisaties en bieden uiteenlopende vormen van financiële ondersteuning. Of je nu op zoek bent naar projectsubsidies, werkbeurzen of onderzoeksfinanciering, er is een breed scala aan mogelijkheden beschikbaar.

Download de poster, print hem uit, hang hem op of deel hem met je collega’s!